Matka kohti Suomirataa on alkanut!

Suomirata sujuvoittaa pääradan junaliikennettä, lyhentää matka-aikoja ja tekee junaliikenteestä entistä useammalle houkuttelevan liikkumismuodon. Positiiviset vaikutukset yltävät monien suomalaisten arkeen, yritysten toimintaan ja koko maan kilpailukykyyn.

Suomiradan tavoitteena on nostaa koko pääradan palvelutasoa ja ottaa merkittävä kehitysaskel radan liikennöinnissä. Toteutuessaan se mahdollistaa noin tunnin junayhteyden Tampereen ja Helsingin välille ja suoran kaukojunayhteyden pääradalta lentoasemalle. Suomirataan kuuluvan pääradan varrella asuu puolet suomalaisista ja sen varrella sijaitsee yli puolet koko maan työpaikoista. Suomiradalla on siis merkittäviä vaikutuksia alueen ihmisiin ja yrityksiin.

Suomirata-sivustolta löydät tietoa hankkeen tavoitteista, kehitettävistä rataosuuksista ja niiden vaikutuksista. Lisäksi löydät ajankohtaista tietoa hankkeen etenemisestä ja aikataulusta, sekä esimerkiksi vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Tule mukaan vaikuttamaan!

Suomirata on koko Suomen hanke, jonka laajat vaikutukset koskettavat meitä kaikkia. Siksi haluamme, että mahdollisimman moni voi seurata hankkeen etenemistä ja halutessaan osallistua keskusteluun Suomiradan edistämiseksi ja esilletuomiseksi.

Suomirata-uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisten joukossa tietoosi uusinta ja ajankohtaisinta tietoa, faktoja ja selvityksiä hankkeesta ja sen etenemisestä ja voit siten olla itse mukana tekemässä Suomiradasta totta!

Seuraa Suomirataa myös Facebookissa ja Twitterissä.